15 jarig Jubileum – Fietstour langs/met Bekende Groningers

 

Update: je kunt je niet meer opgeven. Er was zoveel belangstelling dat we zelfs een wachtlijst hebben moeten aanleggen. Prachtig nieuws voor ons goede doel van deze fietstour: om via Stichting Toentje een bijdrage te leveren aan een (nog) mooiere stad!

Op zaterdag 27 juni organiseert Fietsstad Groningen een jubileum fietstour langs / met Bekende Groningers (BG-ers). Acht BG-ers vertellen een persoonlijk verhaal over hun liefde voor de stad Groningen en hoe zij een bijdrage leveren aan onze prachtige Stad! De opbrengst van deze fietstour gaat naar stichting Toentje. Toentje produceert op een duurzame en professionele wijze verse groenten en kruiden voor de voedselbank Groningen. Door de opbrengst van de fietstour te schenken aan Toentje willen wij een bijdrage leveren aan een (nog) mooiere Stad door het geld terecht te laten komen bij een stichting die Stadjers in een moeilijke financiële positie ondersteunt.

Bekende Groningers:
De opening zal om 10.00 uur verricht worden door burgemeester Koen Schuiling en dichter / spoken word artist Myron Hamming.

Frank Den Hollander. Onder andere bekend van het duo Pé en Rinus die in 2020 ook een jubileum vieren. Pé en Rinus staan dit jaar samen 40 jaar op het podium en vanwege de coronacrisis vieren zij dit met de Pé & Rinus Anderhalvemetersessies!

Peter Weening. Het 3e jubileum waar we tijdens de fietstour bij stil mogen staan. Welke stad kan zeggen dat zij een programmeur van een poppodium heeft die 40 jaar laat zien een neusje te hebben voor de ontwikkeling van de popmuziek? Peter is op 1 juli precies 40 jaar programmeur bij VERA. VERA is hèt centrum voor de Popcultuur in Groningen.

Beno Hofman, het geheugen van Groningen. Denk je aan de geschiedenis van Groningen, dan denk je aan Beno. Beno heeft vooral veel bekendheid gekregen door het televisieprogramma Beno’s Stad op OogTV, waarvoor hij in 12 jaar 400 uitzendingen maakte. Ook heeft hij verschillende boeken op zijn naam staan.

Kristiaan Capelle. Op dit moment wordt er flink gebouwd in het hart van de stad. Denk bijvoorbeeld aan Merckt, Mercado en het oude pand van de V&D. Bij al deze projecten is Kristiaan, directeur van vastgoedontwikkelaar MWPO betrokken. Kristiaan is een geboren en getogen Groninger. Hij wil met zijn projecten een bijdrage leveren aan een levendige binnenstad.

Floris Hamann, rector van studentenvereniging Vindicat. Denk je aan Groningen, dan denk je aan studenten. Denk je aan Groningse studenten, dan denk je al snel aan studentenvereniging G.S.C Vindicat Atque Polit. De oudste vereniging van Nederland en met meer dan tweeduizend actieve leden is Vindicat één van de grootste studentenverenigingen van Groningen.

Jos Meijers. Jos Meijers is initiatiefnemer van Toentje. Toentje is een sociale onderneming die sinds 2013 op duurzame en professionele wijze verse groenten en kruiden produceert voor de voedselbank Groningen.

Waar:
Start en eindpunt is op de het pleintje voor restaurant Wadapartja Westerhaven en de fietsenzaak Pim’s Fietsen op de Westerkade 24. Vervolgens fiets je langs verschillende locaties waar de Bekende Groningers hun persoonlijke verhaal vertellen.

Hoe laat:
Om 10.00 uur zal burgermeester Koen Schuiling samen met dichter / spoken word artiest Myron Hamming de opening verrichten. Daarna vertrekken – een kwartier na elkaar – kleine “corona proof” groepen (maximaal 10 personen).

Groep 1: start 10.30 – einde 12.50
Groep 2: start 10.45 – einde 13.05
Groep 3: start 11.00 – einde 13.20
Groep 4: start 11.15 – einde 13.35
Groep 5: start 11.30 – einde 13.50
Groep 6: start 11.45 – einde 14.05
Tijden zijn onder voorbehoud.

Kosten:
Fietsstad Groningen bestaat 15 jaar, dus de kosten bedragen 15 euro. Als u een fiets wilt huren bedragen de kosten 20 euro. De opbrengst van deze unieke en eenmalige fietstour gaat naar stichting Toentje.

Aanmelden:
UPDATE: alle plekken zijn bezet. Opgeven kan niet meer.